För press, foto och branschackreditering, kontakta: info@hudikkalaset.se

För frågor om samarbeten med HudikKalaset:
info@hudikkalaset.se

För övriga frågor:
info@hudikkalaset.se

Löpande information kommer att komma från våra sociala kanaler och e-mail utskick. Vi uppmanar dig att hålla utkik även där.

Det råder väskförbud för alla besökare till festivalen. Detta gäller alla typer av väskor, med undantag för väskor som tas med av medicinska skäl.

— Väskor
— Alkoholhaltiga drycker eller öppnad dryck eller behållare med vätska.
— Flaskor, burkar eller andra föremål som kan vålla personskada
— Multiverktyg, saxar, korkskruvar och andra vassa föremål.
— Paraplyer (pga risk för ögonskador i trängsel).
— Campingstolar och andra möbler
— Glasflaskor, speglar, ALLT av glas.
— Husdjur och boskap.
— Cyklar, kundvagnar, skateboards, inlines, rullskidor eller fordon.
— Sprayburkar, tjocka tuschpennor, målarfärg.
— Produkter för försäljning utan tillstånd.
— Saker som låter hemskt, t.ex. gashorn, vuvuzuelor, musikanläggningar, megafoner.

För att få komma till Kalaset måste du genomgå en visitation av våra funktionärer. Detta gör vi av säkerhetsskäl. Detta kan ta lite tid så ha tålamodet gentemot funktionärerna. Alla måste passera visiteringen, oavsett om man hämtat ut armband tidigare eller inte.

Ja, vi kommer att erbjuda möjlighet till att hämta ut festivalarmband innan öppning, se tider nedanför. Vi uppmuntrar alla som kan att hämta ut sina armband innan öppning. Förbandning gör att det går fortare att komma in på kalaset, men alla måste först genomgå visitation.

Fredag 26/7 10.00 - 16.00
Möjligt att hämta ut: Fredagspass och 2-dagarspassLördag

27/7 10.00 - 16.00 
Möjligt att hämta ut: Lördagspass

För personer som behöver ledsagare gäller följande:– Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén. En ledsagare kan gå med in mot uppvisande ledsagarbevis om inte personen behöver extra assistans och detta kan uppvisas mot ledsagarbevis. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på området.

På festivalområdet gäller 15 år. Alla under 15 år får endast vistas på festivalen i målsmans sällskap, då målsman alltid är ytterst ansvarig. Alla behöver en giltig biljett för att komma in. Smitning in på serveringsområdet kan leda till bandklippning eller polisanmälan.

HudikKalasets ordningsvakter har fullmakt för att förverka armband på de som inte följer åldersgränserna. Kom ihåg att ta med giltig legitimation!

Målsman måste vara 18 år +Målsman måste vara kontaktbar, hålla sig i sällskap med barnet/barnen under hela vistelsen på festivalområdet, samt ha giltig festivalbiljett.

För att få vistas på barområdet gäller ålder 18+ (minst fyllda 18 år). Festivalarmband ersätter ej leg i barerna. Du behöver med med ditt leg i barerna på plats.

Det är tillåtet att ha med sig kamera på området. Men om foton ska användas i kommersiellt syfte eller läggas ut på nätet måste artister eller människor på bilden tillfrågas.

— Extern blixt och objektiv större än 55 mm är inte tillåtna
— Videokamera får ej användas
— Ljudinspelning är inte heller tillåten

— Kroppssurfa eller stagedive
— Planka; varken in eller ut
— Bryta mot gällande lagar & förordningar
— Elda eller grilla

Handlingar som utgör brott mot lag samt ordningsstörande och aggressivt beteende utgör grund för avvisning och bandklippning. Plankning, skadegörelse eller slagsmål leder till polisanmälan.

Vattenpost/toaletter finns inne på området.